Deser z Pepitek z cieciorki z mlekiem kokosowym

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

60 g

Mleko kokosowe

100 g

Mleko 3,2%

50 ml

Miód

5 ml

Owoce leśne

30 g

Świeża mięta

do dekoracji

Mini bezy

do dekoracji

Sok z limonki

według uznania

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

60 g

Mleko kokosowe

100 g

Mleko 3,2%

50 ml

Miód

5 ml

Owoce leśne

30 g

Świeża mięta

do dekoracji

Mini bezy

do dekoracji

Sok z limonki

według uznania

Sposób przygotowania:

Wlej do garnka 1/3 mleka kokosowego i 1/3 mleka 3,2%.

Dodaj Pepitki i gotuj przez 5 minut ciągle mieszając.

Dodaj do gotujących się Pepitek 1/3 mleka kokosowego i 1/3 mleka 3,2% i gotuj przez kolejnych 5 minut ciągle mieszając. Czynność powtórz po raz trzeci.

Dodaj sok z limonki i miód.

Wszystkie składniki wymieszaj i gotuj do momentu zgęstnienia i wyparowania mleka.

Sposób podania:

Pepitki nałóż na talerz i całe danie udekoruj owocami i miętą.

Wideo:

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację