Bruschetta z warzywami grillowanymi i fetą

Składniki

Cukinia grillowana Service+

500 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

250 g

Chleb

10 kromek

Serek śmietankowy

500 g

Oliwa

do smaku

Ser feta

200 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Cukinia grillowana Service+

500 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

250 g

Chleb

10 kromek

Serek śmietankowy

500 g

Oliwa

do smaku

Ser feta

200 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Zamarynować oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem nierozmrożone plastry grillowanej cukinii. Rozmrożony duet z papryk wymieszać z serkiem do smarowania i zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Przygotować tosty, a następnie posmarować serkiem, posypać kawałkami sera feta. Kromki wstawić do pieca na 3 minuty (temp. 180°C). 

Sposób podania:

Na gotowych bruschettach rozłożyć zamarynowane wcześniej kawałki cukinii.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację