Fettuccine z kurkami

Składniki

Kurki w zalewie

400 g

Makaron Fettuccine

1000 g

Primerba grzybowa

7 g

Boczek wędzony

200 g

Śmietana 15%

500 ml

Wino białe wytrawne

50 ml

Parmezan tarty

80 g

Olej

do smażenia

Cebula

40 g

Koperek świeży

1 pęczek

Pomidor koktajlowy

10 szt.

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Kurki w zalewie

400 g

Makaron Fettuccine

1000 g

Primerba grzybowa

7 g

Boczek wędzony

200 g

Śmietana 15%

500 ml

Wino białe wytrawne

50 ml

Parmezan tarty

80 g

Olej

do smażenia

Cebula

40 g

Koperek świeży

1 pęczek

Pomidor koktajlowy

10 szt.

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażyć pokrojony boczek, cebulę i kurki. Wlać wino i zredukować. Dodać primerbę, wlać śmietankę, zagotować. Połączyć z ugotowanym makaronem i wymieszać.

Sposób podania:

Na koniec dodać posiekany koperek, przekrojone pomidory oraz parmezan. Doprawić do smaku.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kurki w zalewie

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację