Gyoza z czerwoną fasolą

Składniki

Czerwona fasola pakowana próżniowo

620 g

Ciasto gyoza

10 szt.

Szczypior z dymką

50 g

Tarty imbir

wedle uznania

Pasta z czerwonego curry

5 g

Orzeszki ziemne

0,05 kg

Bulion warzywny

0,1 l

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Olej słonecznikowy

wedle uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Czerwona fasola pakowana próżniowo

620 g

Ciasto gyoza

10 szt.

Szczypior z dymką

50 g

Tarty imbir

wedle uznania

Pasta z czerwonego curry

5 g

Orzeszki ziemne

0,05 kg

Bulion warzywny

0,1 l

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Olej słonecznikowy

wedle uznania

Sposób przygotowania:

Podsmażyć dymkę.

Dodać imbir, pastę curry i orzeszki ziemne.

Fasolę podzielić na dwie części. Jedną część zmiksować.

Zmiksowaną fasolę połączyć z pozostałą fasolą, bulionem warzywnym, gotować chwilę na wolnym ogniu, przyprawić do smaku i pozostawić do ostygnięcia.

Z ciasta gyoza uformować pierożki faszerowane fasolą. Pozostawić 1 h przed gotowaniem.

Pierożki ugotować, a następnie podsmażyć na tłuszczu.

Sposób podania:

Udekorować krojonym szczypiorem i płatkami soli.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Czerwona fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację