Mini zapiekanka z warzywami grillowanymi z ziemniakami i mozarellą

Składniki

Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+

400 g

Ugotowane ziemniaki

250 g

Pomidorki gałązkowe

120 g

Ser mozzarella

250 g

Oliwki

50 g

Orzeszki piniowe

15 g

Świeża bazylia

6 szt.

Oliwa z oliwek extra virgin

100 ml

Kostki lodu

15 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+

400 g

Ugotowane ziemniaki

250 g

Pomidorki gałązkowe

120 g

Ser mozzarella

250 g

Oliwki

50 g

Orzeszki piniowe

15 g

Świeża bazylia

6 szt.

Oliwa z oliwek extra virgin

100 ml

Kostki lodu

15 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Mieszankę warzyw grillowanych podsmażyć na oliwie z oliwek.
Pomidory pokroić w plasterki, posolić i pozostawić do wyschnięcia na 10 minut.
W naczyniu do zapiekania (do jednej porcji) ułożyć warstwę ziemniaków w plastrach, następnie warstwę warzyw grillowanych, warstwę pomidorów i plaster mozarelli.

Włożyć do pieca na 20 minut i piec w temp. 180°C. Następnie pozostawić jeszcze na 5 minut.

Bazylię, kostki lodu i oliwę z oliwek zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie doprawić solą.

Sposób podania:

Mini zapiekankę ułożyć na talerzu, udekorować oliwkami, podsmażonymi orzeszkami piniowymi i kilkoma listkami świeżej bazylii.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację