Pasta czekoladowa z pepitek

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

150 g

Czekolada gorzka 60%

450 g

Cukier

225 g

Woda

750 g

Laska wanilii

1 szt.

Orzechy laskowe

100 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

150 g

Czekolada gorzka 60%

450 g

Cukier

225 g

Woda

750 g

Laska wanilii

1 szt.

Orzechy laskowe

100 g

Sposób przygotowania:

Wodę z cukrem i wanilią zagotować. Pepitki zmielić na mąkę i dodać do wody z cukrem i wanilią.

Całość zagotować regularnie mieszając przez 5 minut. Dodać czekoladę, roztopić ją i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na tacę, przykryć szczelnie folią spożywczą i schłodzić.

Sposób podania:

Całość zmiksować dokładnie z orzechami na gładką masę. Przechowywać w lodówce.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację