Pasta z białej fasoli z karczochami

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

500 g

Karczochy Krojone

500 g

Chleb

10 kromek

Czosnek

2 ząbki

Rukola

100 g

Świeża bazylia

50 g

Sok z cytryny

2 szt.

Oliwa z oliwek

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

500 g

Karczochy Krojone

500 g

Chleb

10 kromek

Czosnek

2 ząbki

Rukola

100 g

Świeża bazylia

50 g

Sok z cytryny

2 szt.

Oliwa z oliwek

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Połączyć białą fasolę i karczochy, dodać czosnek, bazylię, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko zmiksować na gładką masę. Pieczywo podpiec w piekarniku w 180°C.

Sposób podania:

Na przygotowane grzanki nałożyć pastę i posypać rukolą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Biała fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację