Pizza z grillowanymi warzywami

Składniki

Pieczywo typu flatbread

10 szt.

Sos Arrabiata

40 łyżeczek

Bakłażany grillowane Service+

30 szt.

Cukinia grillowana Service+

30 szt.

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

20 szt.

Chorizo

60 plasterków

Świeża bazylia

60 listków

Roszponka

do dekoracji

Oliwa

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Pieczywo typu flatbread

10 szt.

Sos Arrabiata

40 łyżeczek

Bakłażany grillowane Service+

30 szt.

Cukinia grillowana Service+

30 szt.

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

20 szt.

Chorizo

60 plasterków

Świeża bazylia

60 listków

Roszponka

do dekoracji

Oliwa

do smaku

Sposób przygotowania:

Pokroić chleb typu flatbread na połówki i posmarować sosem. Na jednej połówce ułożyć połowę grillowanego bakłażana i grillowanej cukinii oraz cały plaster żółtej papryki. Chorizo zwinąć i rozłożyć na pizzy. Posypać startym serem manchego. Na drugiej połówce ułożyć te same składniki, zastępując tylko żółtą paprykę czerwoną. Przygotowaną pizzę ze składnikami wstawić do pieca na 200°C na 5 minut. 

Sposób podania:

Gotową pizzę udekorować plastrami cebuli, bazylią i roszponką. Całość skropić oliwą z oliwek.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację