Stek ze schabu na pieczarkach

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

500 g

Kotlety wieprzowe

4 szt.

Masło

100 g

Czosnek

1/2 główki

Olej słonecznikowy

według uznania

Przyprawa do wieprzowiny

według uznania

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

500 g

Kotlety wieprzowe

4 szt.

Masło

100 g

Czosnek

1/2 główki

Olej słonecznikowy

według uznania

Przyprawa do wieprzowiny

według uznania

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe zamarynować w przyprawach z dodatkiem oleju i czosnku i odstawić na około 2 godziny. Pieczarki odcedzić i przesmażyć na maśle. Doprawić solą. Na tak przygotowane pieczarki ułożyć usmażone na oleju kotlety wieprzowe. Stek może być serwowany z pieczonymi ziemniakami z dodatkiem warzyw z wody.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację