Tarta ze szparagami i porem

Składniki

Szparagi zielone

300 g

Por

4 małe szt.

Masło

1 łyżeczka

Oliwa

1 łyżeczka

Ciasto francuskie chłodzone

1 płat

Mleko

80 ml

Jajko

2 szt.

Ser Gruyere

110 g, tarty

Tymianek

1 łyżeczka

Natka pietruszki

1 łyżeczka

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Szparagi zielone

300 g

Por

4 małe szt.

Masło

1 łyżeczka

Oliwa

1 łyżeczka

Ciasto francuskie chłodzone

1 płat

Mleko

80 ml

Jajko

2 szt.

Ser Gruyere

110 g, tarty

Tymianek

1 łyżeczka

Natka pietruszki

1 łyżeczka

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Falafele z cieciorki i kukurydzy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Łososia upiec na grillu.

Sposób podania:

Cząstki łososia, falafele, połówki truskawek i borówki układamy na talerzu. Dekorujemy serkiem kremowym, mikro ziołami i pokruszoną pietruszką. Polewamy oliwą z oliwek.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Szparagi Zielone

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację