Zapiekanka z cukinii z marchewką

Składniki

Duet Marchwi w Plastrach MINUTE®

400 g

Duet Żółtej i Zielonej Cukinii MINUTE®

400 g

Makaron tagliatelle

300 g

Śmietana 30%

250 ml

Ser tarty mozzarella lub cheddar

150 g

Żółtka

3 szt.

Czosnek

1-2 ząbki

Masło

40 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

35 minut

Składniki

Duet Marchwi w Plastrach MINUTE®

400 g

Duet Żółtej i Zielonej Cukinii MINUTE®

400 g

Makaron tagliatelle

300 g

Śmietana 30%

250 ml

Ser tarty mozzarella lub cheddar

150 g

Żółtka

3 szt.

Czosnek

1-2 ząbki

Masło

40 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotowany makaron połączyć z cukinią i marchewką oraz częścią tartego sera. Żółtka i śmietankę dokładnie zmiksować doprawiając do smaku. Żaroodporne naczynia wysmarować masłem. Rozmrożone warzywa ułożyć na dnie naczynia, posypać solą, pieprzem i czosnkiem. Następnie ułożyć wymieszany makaron z warzywami. Posypać resztą sera. Całość zalać zmiksowanymi żółtkami ze śmietaną. 

Sposób podania:

 Piec w temperaturze 180ºC 10-15 minut. Podawać na gorąco.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację