9 lutego 2017

Spotkanie Ambasadorów Bonduelle i warsztaty z Kristofferem Basznianinem

Pyszne jedzenie, znakomici kucharze, mistrzowski pokaz.
Spotkanie Ambasadorów Bonduelle i warsztaty z Kristofferem Basznianinem

 

 

3 lutego 2017 w Warszawie, w Studio Food Lab odbyło się spotkanie Ambasadorów marki Bonduelle.

 

Zaproszeni szefowie kuchni uczestniczyli w warsztacie kulinarnym prowadzonym przez znakomitego i znanego już w Polsce szefa kuchni – Kristoffera Basznianina.

 

Wszystkie zaprezentowane podczas warsztatów dania opierały się na warzywach i grzybach. Ich bogactwo i różnorodność zaskoczyły samych uczestników! Każdy z nich samodzielnie przygotowywał danie pod czujnym okiem Krisa. Była to niepowtarzalna okazja do doskonalenia swojego warsztatu kulinarnego pod okiem uznanego na arenie międzynarodowej szefa kuchni.

 

Spotkanie i warsztaty były bardzo owocne, o czym przekonacie się już niebawem! Na naszej stronie pojawią się autorskie przepisy na dania, które powstały podczas warsztatów z Kristofferem Basznianinem.

 

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin to uznany na całym świecie szef kuchni. W swojej pracy łączy smak z wiedzą z zakresu nauk ścisłych i sztuką. Pracował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelina. Prowadzi warsztaty kucharskie, podczas których zachęca do kreatywnego podejścia do gotowania.

 

Kilka zdjęć ze spotkania:

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

A to niektóre efekty spotkania:

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Kristoffer Basznianin - spotkanie

 

Wybrane potrawy stworzone podczas spotkania:

 

Buraki i śliwki piklowane w czereśniach, żurawinie i occie migdałowym, serwowane z cytrynowymi ziołami i mlekiem migdałowym

Buraki i śliwki piklowane w czereśniach, żurawinie i occie migdałowym...

„Befsztyk” z buraków, sos grzybowo-winny, ser świerkowy

Potrawka z salsefii, boczniaka i mleczka orzechowego

Grilowany por, krem z pora, ikra z sielawy, jagody

Brokuły, glony, ciepła śmietana, ogórek małosolny

Cebulowe miseczki, fricasse grzybowe, olej ziołowy chipsy z topinambura

Pasternak, masło grzybowo - szałwiowe, toffee z przegrzebków

Kalafior w strukturach, jajko 63 stopnie, grzyb kalafiorowy

Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt