Moc zielonych witamin na wiosnę!
Aktualności

Moc zielonych witamin na wiosnę!

Pierwsze dni wiosny zachęcają do sięgania po warzywa!

 

Zielone warzywa nie tylko cieszą oczy soczystym kolorem, są do tego pyszne! Komponując wiosenne menu nie zapomnij o jarmużu i szpinaku!

 

Szpinak, podobnie jak jarmuż, zawiera ogromne ilości żelaza, wapnia i witamin. To doskonała propozycja na początek wiosny!

 

Szpinak siekany świetnie nadaje się jako składnik dania, jest doskonały do naleśników, tortilli lub zapiekanek. Szpinak w liściach, to natomiast idealne połączenie i znakomicie komponuje się z rybą! Twoi goście docenią doskonały smak jarmużu nie tylko w różnorakich smoothie, ale też w daniach głównych i przystawkach. Zobacz, w jakich daniach możesz wykorzystać te warzywa!

 

Czy wiesz, że...

Jarmuż i brokuł uchodzą za najzdrowsze warzywa na świecie!