18 maja 2017

Sezon na szparagi w pełni!

Maj i czerwiec to miesiące, które kojarzą się ze smakiem szparagów. Twoi klienci pokochają dania z dodatkiem tych warzyw!
Sezon na szparagi w pełni!

 

Szparagi doskonale sprawdzą się w kuchni bankietowej jako baza dla wielu pysznych przekąsek. Idealnie ugotowane dodadzą blasku wielu daniom jako wykwintny dodatek! Ale to nie oznacza, że nie zachwycą Twoich gości w pysznych daniach głównych.

 

Zarówno zielone jak i białe szparagi dodadzą smaku niemal każdej potrawie. Twoi goście docenią je w spaghetti, sałatkach, tartach, pizzach, a nawet w... sushi!

 

Możliwości jest niemal nieskończenie wiele, ale jedno pozostaje niezmienione – doskonały smak szparagów doskonale podkreśli aromat wiosny w powietrzu.

 

 

Czy wiesz, że...?

Szparagi są skarbnicą witamin i wartości odżywczych, zwłaszcza witamin C i E oraz kwasu foliowego! A do tego są niskokaloryczne!

 

Schab pieczony w niskiej temperaturze, podany z purée marchwiowym, sosem na bazie musztardy, topinamburem i Mieszanką Grzybów Bonduelle

Schab pieczony w niskiej temperaturze...

Sałatka z zielonych szparagów i selera

Risotto z zielonymi szparagami

Sałatka z łososiem, krewetkami, szparagami i szpinakiem

Tarta ze szparagami i porem

Duszone Szparagi z masłem ANCHOIS

Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt