12 lipca 2017

Aromatyczne kurki na każdym talerzu!

Aromatu i smaku kurek nie da się pomylić z niczym innym. Zobacz dlaczego warto dodać je do letniego menu!
Aromatyczne kurki na każdym talerzu!

 

Kurki to chyba najlepiej znane grzyby w Polsce. Dzięki charakterystycznemu kolorowi i doskonałemu smakowi nie da się ich przeoczyć na talerzu.

 

To doskonały dodatek do wielu dań głównych i przystawek oraz świetne uzupełnienie potraw. Dzięki kilku kurkom znane danie lub sos możesz zamienić w coś zaskakującego i wyjątkowego.

 

Aromatyczne grzyby podkreślą też wyjątkowość specjalnych okazji – dzięki nim stworzysz niezapomniane i pyszne dania, które pozostaną w pamięci Twoich gości na długo!

 

 

Czy wiesz, że...

Kurka to potoczna nazwa pieprznika jadalnego. Są to najlepiej znane grzyby leśne w Skandynawii!

 

Tarta za szpinakiem, kurkami i serem parmezan

Tarta za szpinakiem, kurkami i serem parmezan

Fettuccine z kurkami

Mintaj w sosie kurkowo-koperkowym

Ravioli z kurkami

Zupa z kurkami i soczewicą

Kopytka z puree dyniowego z kurkami i orzechami włoskimi

Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt