
Roślinna rewolucja: odmień swoje menu dzięki Pepitkom
W 100% wegańskie, naturalnie bezglutenowe, pełne smaku, o uniwersalnym zastosowaniu w nowoczesnej kuchni: Pepitki Bonduelle Food Service podbijają serca gości restauracji na świecie. Dowiedz się, dlaczego Pepitki powinny zająć stałe miejsce również w karcie Twojej restauracji!
Kuchnia bez glutenu? Pepitki dadzą radę!
Pepitki to 100% najlepszych warzyw – to produkt bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej. Wśród gości restauracji coraz częściej zdarzają się osoby, które eliminują gluten ze swojej diety. Szukają jednocześnie ciekawych i kreatywnych alternatyw dla dań z makaronem i kaszą. Dlatego sięgnij po Pepitki i zaproponuj swoim gościom prawdziwą ucztę: kreatywne stir-fry z Pepitkami z grochu i cukinii, Pepisotto z grzybami czy Pepitki z cieciorki z mango i mlekiem kokosowym. Chcesz wiedzieć więcej o bezpiecznej produkcji bezglutenowych dań? Przeczytaj nasz artykuł >>
Innowacja w gastronomii: 100% warzyw w formie wygodnych ziarenek
Pepitki Bonduelle Food Service to produkt, który odmienia i ułatwia pracę w kuchni. Z myślą o wygodnym zastosowaniu w profesjonalnej kuchni wybraliśmy najlepsze warzywa i fasole suche, zmieliliśmy je dodając jedynie trochę wody, wyrobiliśmy ciasto, uformowaliśmy je w niepowtarzalny kształt ziarenek, które wysuszyliśmy. Dzięki innowacyjnemu podejściu do warzyw uzyskaliśmy w pełni roślinny i bezglutenowy produkt – z czystą etykietą, bez sztucznych dodatków, za to z mnóstwem możliwości zastosowania.
Menu z nowymi daniami wegańskimi i wegetariańskimi
Prowadzisz restaurację wegańską lub wegetariańską? Czy może chcesz wyjść naprzeciw oczekiwaniom gości na bezmięsnej diecie i zaserwować im coś pysznego i wartościowego? Sprawdź przepisy >>
Pepitki doskonale zdadzą ten egzamin: naturalnie w 100% roślinne ziarenka posłużą Ci do komponowania takich dań jak sycące sałatki, wege gołąbki, pożywne zupy i dekadenckie desery.
Więcej na temat nowych trendów w kuchni roślinnej przeczytasz tu >>
Oszczędność miejsca i wygodne przechowywanie
Każdy kilogram roślinnych Pepitek to aż 8 kg świeżych warzyw. Wyobraź sobie, jak zaledwie jedna porcja Pepitek wzbogaci i urozmaici dania dla Twoich klientów! Do przechowywania Pepitek potrzebujesz jedynie niewielkiej ilości miejsca w magazynie suchych surowców, a ich przygotowanie nie wymaga dużego doświadczenia: wystarczy gotować w osolonej wodzie przez 8 minut, przelać zimną wodą i dodawać do dań.
3 produkty, wszechstronne zastosowanie
Dostępne w 3 wariantach, roślinne Pepitki znajdą w Twojej kuchni bardzo szerokie zastosowanie. Są idealne:
- do zup – sprawiając, że danie staje się bogatym źródłem sycącego białka roślinnego
- do sałatek – dodając im smaku i ciekawej konsystencji
- do dań głównych – jako alternatywa ryżu w nowej wersji risotta czy sushi, składnik farszu, czy szybkich dań z patelni oraz zapiekanek
- do deserów – Pepitki doskonale sprawdzają się w towarzystwie owoców, jogurtów czy napojów roślinnych
- wywar z gotowania Pepitek możesz wykorzystać dodatkowo jako bazę do zup lub aromatycznych sosów
Sprawdź całą gamę Pepitek B’Creative >>
Powiązane przepisy
- Roślinne zakupy online dzięki Bonduelle Food Service i Frisco
- Kalendarz upraw Bonduelle: grudzień to czas cebuli
- Mix n’Go – sposób na sukces w dostawach
- Kalendarz upraw Bonduelle: w listopadzie króluje dynia i pasternak
- Warzywa Brunoise – mistrzowskie cięcie dla szefów kuchni
- Smooxie – owoce i warzywa przez cały rok!
- Kalendarz upraw Bonduelle: wrzesień to czas kukurydzy