Warzywa Brunoise – mistrzowskie cięcie dla szefów kuchni
Aktualności

Warzywa Brunoise – mistrzowskie cięcie dla szefów kuchni

Brunoise oznacza perfekcję w krojeniu warzyw – to technika znana i praktykowana przez szefów kuchni na całym świecie. Połączyliśmy najlepsze warzywa, perfekcyjną technikę i tak powstała nowa gama produktów: warzywa Brunoise B’Creative Bonduelle Food Service.

 

Techniki krojenia dla profesjonalistów
Cienkie jak zapałki paseczki julienne, grubsze paski jardinière, długie paski baton, kostki macédoine, swojskie cięcie paysanne to tylko niektóre z technik krojenia, które powinien opanować każdy szef kuchni. Jednak prawdziwym wyzwaniem jest staranna, drobna kosteczka – brunoise. Wiemy, że odpowiednio przygotowany produkt to gwarancja udanego dania i odpowiedniej prezentacji, dlatego stworzyliśmy gamę warzyw ciętych w kostkę Brunoise – 4 popularnych warzyw z polskich upraw: brokułów, kalafiora, duetu marchewek i duetu cukinii. Kosteczki 4x4x4 mm (+/- 1 mm) pozwalają na wygodne i różnorodne zastosowanie w wielu daniach – od zup, przez risotta, aż po desery.

Techniki krojenia dla profesjonalistów

Cienkie jak zapałki paseczki julienne, grubsze paski jardinière, długie paski baton, kostki macédoine, swojskie cięcie paysanne to tylko niektóre z technik krojenia, które powinien opanować każdy szef kuchni. Jednak prawdziwym wyzwaniem jest staranna, drobna kosteczka – brunoise. 

 

Wiemy, że odpowiednio przygotowany produkt to gwarancja udanego dania i odpowiedniej prezentacji, dlatego stworzyliśmy gamę warzyw ciętych w kostkę Brunoise – 4 popularnych warzyw z polskich upraw: brokułów, kalafiora, duetu marchewek i duetu cukinii. Kosteczki 4x4x4 mm (+/- 1 mm) pozwalają na wygodne i różnorodne zastosowanie w wielu daniach – od zup, przez risotta, aż po desery.

Oszczędzaj cenny czas w kuchni z gamą warzyw Brunoise B’Creative – postaw na wydajność!

Wiemy, jak cenny jest czas w gastronomii. Wykorzystaj go tworząc kreatywne dania – nie rozdrabniaj się krojąc warzywa w idealną kosteczkę. Warzywa Brunoise pozwalają bawić się formą, teksturą, kolorami i smakiem. Dzięki błyskawicznej obróbce zaraz po zbiorach, produkty z gamy Brunoise B’Creative to 100% najlepszych warzyw, bez utraty smaku, koloru i objętości. Wystarczy wyjąć produkt z mroźni i dodawać prosto do dań! 

Warzywa Brunoise są:

  • kolorowe i pełne smaku
  • estetycznie pokrojone w kosteczkę 4x4x4 mm (+/- 1 mm)
  • wygodne w przechowywaniu i użyciu: wystarczy dodać do potrawy bez konieczności obierania i mycia
  • wyjątkowo smaczne o stabilnej strukturze – zachowują swój elegancki kształt w daniach
  • estetyczne – stanowią dekorację każdego dania
  • idealne w połączeniu ze składnikami skrobiowymi – roślinnymi Pepitkami, ryżem, fasolami czy kaszami
  • uniwersalne – szybko się marynują przyjmując smak dowolnej marynaty

Do czego używać warzyw Brunoise B’Creative? Sprawdź szerokie zastosowanie!

Perfekcyjna kosteczka doskonale sprawdzi się w wielu daniach dodając im odpowiedniej prezentacji oraz wyjątkowego smaku świeżych warzyw.
  • jako przystawka do sałatek, zapiekanek, omletów i jako składnik farszu
  • niezastąpiony dodatek do zup, kremów warzywnych i wywarów
  • w daniach głównych wspaniale sprawdzi się w takich potrawach risotto, gołąbki, składnik dodatków do dań głównych
  • w śniadaniach i deserach wzbogacą zdrowe owsianki, placki, a nawet ciasta i ciasteczka
  • daniom bankietowym dodadzą ciekawej struktury i prezentacji.