Sposób przygotowania

 

1.Puszka 850 ml = ok. 5 porcji Puszka 2650 ml = ok. 15 porcji.

2. Napełnij kubek kukurydzą w taki sposób, aby na górze został 1,5 cm wolny.
Rekomendowana porcja to 120-140 g.

3. Dodaj łyżeczkę masła.

4. Podgrzewaj 45 sek. w mikrofalówce o mocy 800 W. W przypadku użycia kukurydzy mrożonej czas podgrzewania wynosi 1 min. 45 sek., a dla kukurydzy rozmrożonej, ale przechowywanej w warunkach chłodniczych 1 min.

Uwaga! Wydajność każdej mikrofalówki może różnić się mimo deklarowanej mocy. Należy to wziąć pod uwagę przy podgrzewaniu kukurydzy. Kukurydza może być również podgrzewana w piecu konwekcyjnym lub bemarze. Czas przygotowania jest uzależniony od ilości użytego produktu. W przypadku przygotowywania kilku kubków na raz, należy wydłużyć czas podgrzewania. Przykładowo, dla 3 kubków kukurydzy konserwowej, czas przygotowania to 1 min. 30 sek.

5. Gotowy produkt powinien mieć temperaturę około 60ºC. Doprawić solą według uznania.

6. Przy dużych imprezach kukurydza Bonduelle może być podgrzewana i serwowana z gastronormy albo kociołka na zupę.

 

przyg

 

 

 

 

Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt