W Bonduelle promujemy dobrą jakość życia poprzez wprowadzanie do codziennej diety produktów pochodzenia roślinnego. Na całym świecie coraz więcej osób świadomie zmienia nawyki żywieniowe na takie, które są oparte w większości na warzywach. Powodów, dla których coraz więcej konsumentów zwraca się w kierunku żywności opartej o produkty roślinne, nie brakuje: presja demograficzna, różnorodność biologiczna, konieczność ochrony pól uprawnych, wpływ żywienia na zdrowie oraz możliwość tworzenia smacznych i różnorodnych potraw.

Jesteśmy rodzinną firmą, której od 1853 r. przyświeca główny cel:
produkty pochodzenia roślinnego podstawą jadłospisu każdego człowieka.

Wraz z naszymi partnerami działamy na wszystkich frontach, aby promować produkcję rolną opartą na poszanowaniu zasobów naturalnych. Tak, aby każdego dnia tworzyć innowacyjne produkty pochodzenia roślinnego zapewniające dobre samopoczucie oraz zaspokajające potrzeby ludzi.

Celem Bonduelle jest bycie światowym liderem w dziedzinie zdrowego stylu życia
opartego na produktach pochodzenia roślinnego.
 

Nasze zobowiązania, oparte na wartościach Grupy Bonduelle i znajomości branży restauracyjnej, są odpowiedzią na różnorodne oczekiwania naszych Klientów.

  • Naszym Klientom i Konsumentom dostarczamy to, co najlepsze w warzywach, wypełniając naszą misję profesjonalnej marki w zakresie technologii Warzyw Mrożonych, Ambient, Produktów Garmażeryjnych (sałatek) oraz Warzyw Świeżych.
  • Nasza oferta produktowa zaspokaja różnorodne potrzeby restauratorów.
  • Stale wprowadzamy nowoczesne rozwiązania przystosowane do zmieniających się trendów i miejsc konsumpcji.
  • Mamy pełną kontrolę nad naszymi procesami związanymi z bezpieczeństwem żywienia.

Nasze wartości

  • Pracujemy zespołowo, aby dostarczać naszym Klientom najlepsze produkty i unikalne doświadczenia w kontakcie z marką Bonduelle.
  • Słuchamy głosu Klienta i odpowiadamy na jego potrzeby.
  • Stale poszerzamy wiedzę i zdobywamy nowe kompetencje.

Nasi klienci

Dystrybutorom naszych produktów oferujemy silną markę i skuteczny serwis oraz logistykę dostosowaną do ich potrzeb.

Nasi współpracownicy

Wśród naszych pracowników i współpracowników promujemy inicjatywę oraz branie odpowiedzialności za podjęte działanie. Poprzez szkolenia oraz odpowiednią ocenę zdobytej wiedzy podnosimy kompetencje oraz umiejętności naszych ekip handlowych i agro-przemysłowych. Jednak ponad tym wszystkim, naszym priorytetem jest zapewnienie bezpieczeństwa pracownikom w ich miejscu pracy.

Kluczowym elementem naszej pracy w Bonduelle jest takie zdefiniowanie wymagań jakościowych dla produkowanych przez nas warzyw, aby jak najlepiej zaspokoić oczekiwania naszych Konsumentów.

Grupa Bonduelle w liczbach:

Realizując założone cele projektu “VegeGo!”, grupa Bonduelle przejęła w 2017 roku Ready Pac Foods, wiodącego w USA producenta gotowych, porcjowanych sałatek. Fuzja zmienia profil grupy Bonduelle, czyniąc świeże produkty jej wiodącym segmentem działalności.

Certyfikaty i bezpieczeństwo

Sercem naszej działalności jest AGRONOMIA, czyli wszystkie działania związane z uprawą warzyw, począwszy od selekcji odpowiednich nasion, aż do podjęcia decyzji o rozpoczęciu zbiorów. Największy nacisk kładziemy na JAKOŚĆ i BEZPIECZEŃSTWO oferowanych produktów. Wszystkie zakłady produkcyjne Bonduelle posiadają: certyfikat HACCP, IFS, ISO22000 lub ekwiwalentny system monitorowania jakości. Stała kontrola produktu, od pola do produktu finalnego pozwala na szybką identyfikację produktu na każdym etapie jego życia.