Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Dodawanie odpowiednich przypraw do gotowanych warzyw strączkowych poprawia smak.

Dodawanie odpowiednich przypraw do gotowanych warzyw strączkowych poprawia smak.

Dodawanie odpowiednich przypraw do gotowanych warzyw strączkowych poprawia smak, a także zmniejsza działanie wzdymające. Warzywa strączkowe najlepiej doprawiać bazylią, rozmarynem, czosnkiem, estragonem, tymiankiem, kolendrą, lubczykiem, majerankiem.
Słodki smak marchewki!

Słodki smak marchewki!

Marchewka nabierze słodkiego smaku i wspaniałego aromatu, jeśli podczas gotowania dodasz do niej odrobinę soku pomarańczowego.
Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Należy namoczyć ryby przez około 2 godziny w mleku z pieprzem oraz obłożyć ją cebulą lub pietruszką to sprawi, że pozbędziesz się jej intensywnego zapachu.
Ryby nie tuczą!

Ryby nie tuczą!

Kiedy zapytano pewnego Japończyka, skąd się bierze "okrągła szczupłość" i piękne, gęste włosy u Japonek, odpowiedział: "Bo żywią się głownie rybami morskimi". Ryby nie tuczą! Dla porównania 100 g dorsza dostarcza zaledwie 70 kalorii, a 100 g szynki - aż 340 kalorii.
Polska liderem w uprawie pieczarek!

Polska liderem w uprawie pieczarek!

Czołowym producentem pieczarek od lat jest Holandia. Tuż za Holandią drugie miejsce w zbiorach pieczarek utrzymuje Polska z średniorocznymi zbiorami na poziomie około 200 tys. ton. Co czwarta pieczarka spożywana na naszym kontynencie została wyprodukowana właśnie w Polsce.
Intensywny smak warzyw!

Intensywny smak warzyw!

Aby zwiększyć intensywność smaku warzyw, przed pieczeniem polej je oliwą. Dzięki temu uchronisz je także przed utratą smaku i witamin.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt