Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Ogórki zachowają ładny kolor....

Ogórki zachowają ładny kolor....

Ogórki zachowają ładny kolor jeżeli posolisz je bezpośrednio przed podaniem, w przeciwnym wypadku zwiotczeją i puszczą sok.
Dodawanie odpowiednich przypraw do gotowanych warzyw strączkowych poprawia smak.

Dodawanie odpowiednich przypraw do gotowanych warzyw strączkowych poprawia smak.

Dodawanie odpowiednich przypraw do gotowanych warzyw strączkowych poprawia smak, a także zmniejsza działanie wzdymające. Warzywa strączkowe najlepiej doprawiać bazylią, rozmarynem, czosnkiem, estragonem, tymiankiem, kolendrą, lubczykiem, majerankiem.
Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Należy namoczyć ryby przez około 2 godziny w mleku z pieprzem oraz obłożyć ją cebulą lub pietruszką to sprawi, że pozbędziesz się jej intensywnego zapachu.
Miękki żółty ser!

Miękki żółty ser!

Miękki żółty ser łatwiej będzie zetrzeć na tarce, jeśli włożysz go do zamrażarki na pół godziny.
Aromatyczny kurczak!

Aromatyczny kurczak!

Aby nadać pieczonemu kurczakowi lepszy smak, przed wstawieniem go do piekarnika należy włożyć pod skórkę plasterki cytryny lub pomarańczy.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt