Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Ładny kolor szpinaku!

Ładny kolor szpinaku!

Jeżeli chcesz żeby szpinak zachował intensywny zielony kolor, pamiętaj aby zbyt długo go nie podgrzewać/gotować . W przeciwnym razie warzywo straci swój kolor i zbrązowieje.
Pieczarki dla wegetarianina!

Pieczarki dla wegetarianina!

Pieczarki ze względu na spore ilości przyswajalnego białka mogą zastępować mięso i być bardzo cennym składnikiem diety każdego wegetarianina.
Płacz przy krojeniu cebuli!

Płacz przy krojeniu cebuli!

By powstrzymać płacz przy krojeniu cebuli, nóż którego używamy musi być bardzo dobrze naostrzony.
Jeśli namoczysz cebulę w wodzie będzie mniej szczypać!

Jeśli namoczysz cebulę w wodzie będzie mniej szczypać!

Jeśli namoczysz cebulę w wodzie łatwiej ją obierzesz oraz będzie mniej piec w oczy. Do krojenia używaj bardzo ostrego noża, to również zmniejszy nieprzyjemne szczypanie.
Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają  sulforafan.

Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają sulforafan.

Sulforafan to substancja zapobiegającą powstawaniu nowotworów oraz rozwoju komórek rakowych.
Liść laurowy dodany do ryżu…

Liść laurowy dodany do ryżu…

mąki, kasz, czy innych suchych produktów, zapobiega szkodnikom.
1 2 3 4 5
Najczęściej czytane
Najnowsze ciekawostki