Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Miękki żółty ser!

Miękki żółty ser!

Miękki żółty ser łatwiej będzie zetrzeć na tarce, jeśli włożysz go do zamrażarki na pół godziny.
Polska liderem w uprawie pieczarek!

Polska liderem w uprawie pieczarek!

Czołowym producentem pieczarek od lat jest Holandia. Tuż za Holandią drugie miejsce w zbiorach pieczarek utrzymuje Polska z średniorocznymi zbiorami na poziomie około 200 tys. ton. Co czwarta pieczarka spożywana na naszym kontynencie została wyprodukowana właśnie w Polsce.
Liść laurowy dodany do ryżu…

Liść laurowy dodany do ryżu…

mąki, kasz, czy innych suchych produktów, zapobiega szkodnikom.
Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Należy namoczyć ryby przez około 2 godziny w mleku z pieprzem oraz obłożyć ją cebulą lub pietruszką to sprawi, że pozbędziesz się jej intensywnego zapachu.
Ładny kolor szpinaku!

Ładny kolor szpinaku!

Jeżeli chcesz żeby szpinak zachował intensywny zielony kolor, pamiętaj aby zbyt długo go nie podgrzewać/gotować . W przeciwnym razie warzywo straci swój kolor i zbrązowieje.
Bakłażany a'la kawior!

Bakłażany a'la kawior!

Z bakłażanów można przyrządzić mnóstwo doskonałych potraw. Oto jeden z wielu: Bakłażany a'la kawior. 30 dag bakłażanów pieczemy w piekarniku. Następnie obieramy ze skórki a gdy ostygną drobno siekamy. Dodajemy pokrojoną cebulę. W rondlu podgrzewamy 2-3 łyżki sosu sojowego, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego oraz sól i pieprz do smaku.Wszystkie składniki łączymy i dusimy na małym ogniu, a gdy wystygną skrapiamy cytryną.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt