Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
By ryba była soczysta!

By ryba była soczysta!

Należy piec ją przez około 10-15 minut, w zależności od grubości porcji, w piecu konwekcyjnym w temp. 110°C.
Jeśli namoczysz cebulę w wodzie będzie mniej szczypać!

Jeśli namoczysz cebulę w wodzie będzie mniej szczypać!

Jeśli namoczysz cebulę w wodzie łatwiej ją obierzesz oraz będzie mniej piec w oczy. Do krojenia używaj bardzo ostrego noża, to również zmniejszy nieprzyjemne szczypanie.
Polska liderem w uprawie pieczarek!

Polska liderem w uprawie pieczarek!

Czołowym producentem pieczarek od lat jest Holandia. Tuż za Holandią drugie miejsce w zbiorach pieczarek utrzymuje Polska z średniorocznymi zbiorami na poziomie około 200 tys. ton. Co czwarta pieczarka spożywana na naszym kontynencie została wyprodukowana właśnie w Polsce.
Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Spożywanie w odpowiednich ilościach wątróbki, usprawnia funkcjonowanie mózgu i poprawia wzrok.
Sous-Vide to warzywa pakowane próżniowo.

Sous-Vide to warzywa pakowane próżniowo.

Sous-vide po francusku oznacza „w próżni”, dzięki czemu zachowują swoje naturalne właściwości. Zastosowanie innowacyjnej technologii Sous-Vide sprawia, że do produkcji warzyw potrzebna jest minimalna ilość zalewy. Warzywa nie pozostają w długim kontakcie z wodą i w efekcie zachowują naturalne walory: smak, intensywny kolor, chrupiącą teksturę oraz wartości odżywcze. Ich jakość jest zbliżona do warzyw świeżych
Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają  sulforafan.

Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają sulforafan.

Sulforafan to substancja zapobiegającą powstawaniu nowotworów oraz rozwoju komórek rakowych.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt