Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Bakłażany a'la kawior!

Bakłażany a'la kawior!

Z bakłażanów można przyrządzić mnóstwo doskonałych potraw. Oto jeden z wielu: Bakłażany a'la kawior. 30 dag bakłażanów pieczemy w piekarniku. Następnie obieramy ze skórki a gdy ostygną drobno siekamy. Dodajemy pokrojoną cebulę. W rondlu podgrzewamy 2-3 łyżki sosu sojowego, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego oraz sól i pieprz do smaku.Wszystkie składniki łączymy i dusimy na małym ogniu, a gdy wystygną skrapiamy cytryną.
Komentarze
Wykorzystano 0 / 1000 znaków
Jeśli namoczysz cebulę w wodzie będzie mniej szczypać!

Jeśli namoczysz cebulę w wodzie będzie mniej szczypać!

Jeśli namoczysz cebulę w wodzie łatwiej ją obierzesz oraz będzie mniej piec w oczy. Do krojenia używaj bardzo ostrego noża, to również zmniejszy nieprzyjemne szczypanie.
Zielone warzywa nie stracą koloru

Zielone warzywa nie stracą koloru

podczas gotowania, jeśli dodasz do wody odrobinę cukru.
Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Spożywanie w odpowiednich ilościach wątróbki, usprawnia funkcjonowanie mózgu i poprawia wzrok.
Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Jak się pozbyć intensywnego zapachu ryby?

Należy namoczyć ryby przez około 2 godziny w mleku z pieprzem oraz obłożyć ją cebulą lub pietruszką to sprawi, że pozbędziesz się jej intensywnego zapachu.
Intensywny smak warzyw!

Intensywny smak warzyw!

Aby zwiększyć intensywność smaku warzyw, przed pieczeniem polej je oliwą. Dzięki temu uchronisz je także przed utratą smaku i witamin.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt