Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Intensywny smak warzyw!

Intensywny smak warzyw!

Aby zwiększyć intensywność smaku warzyw, przed pieczeniem polej je oliwą. Dzięki temu uchronisz je także przed utratą smaku i witamin.
Komentarze
Wykorzystano 0 / 1000 znaków
Ryby nie tuczą!

Ryby nie tuczą!

Kiedy zapytano pewnego Japończyka, skąd się bierze "okrągła szczupłość" i piękne, gęste włosy u Japonek, odpowiedział: "Bo żywią się głownie rybami morskimi". Ryby nie tuczą! Dla porównania 100 g dorsza dostarcza zaledwie 70 kalorii, a 100 g szynki - aż 340 kalorii.
Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają  sulforafan.

Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają sulforafan.

Sulforafan to substancja zapobiegającą powstawaniu nowotworów oraz rozwoju komórek rakowych.
By ryba była soczysta!

By ryba była soczysta!

Należy piec ją przez około 10-15 minut, w zależności od grubości porcji, w piecu konwekcyjnym w temp. 110°C.
Sól dodana do oliwy

Sól dodana do oliwy

smalcu czy masła podczas smażenia, zapobiega pryskaniu tłuszczu.
Zielone warzywa nie stracą koloru

Zielone warzywa nie stracą koloru

podczas gotowania, jeśli dodasz do wody odrobinę cukru.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt