Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Słodki smak marchewki!

Słodki smak marchewki!

Marchewka nabierze słodkiego smaku i wspaniałego aromatu, jeśli podczas gotowania dodasz do niej odrobinę soku pomarańczowego.
Komentarze
Wykorzystano 0 / 1000 znaków
Polska liderem w uprawie pieczarek!

Polska liderem w uprawie pieczarek!

Czołowym producentem pieczarek od lat jest Holandia. Tuż za Holandią drugie miejsce w zbiorach pieczarek utrzymuje Polska z średniorocznymi zbiorami na poziomie około 200 tys. ton. Co czwarta pieczarka spożywana na naszym kontynencie została wyprodukowana właśnie w Polsce.
Zielone warzywa nie stracą koloru

Zielone warzywa nie stracą koloru

podczas gotowania, jeśli dodasz do wody odrobinę cukru.
Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Spożywanie w odpowiednich ilościach wątróbki, usprawnia funkcjonowanie mózgu i poprawia wzrok.
Ryby nie tuczą!

Ryby nie tuczą!

Kiedy zapytano pewnego Japończyka, skąd się bierze "okrągła szczupłość" i piękne, gęste włosy u Japonek, odpowiedział: "Bo żywią się głownie rybami morskimi". Ryby nie tuczą! Dla porównania 100 g dorsza dostarcza zaledwie 70 kalorii, a 100 g szynki - aż 340 kalorii.
Liść laurowy dodany do ryżu…

Liść laurowy dodany do ryżu…

mąki, kasz, czy innych suchych produktów, zapobiega szkodnikom.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt