Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Spożywanie w odpowiednich ilościach wątróbki, usprawnia funkcjonowanie mózgu i poprawia wzrok.
Komentarze
Wykorzystano 0 / 1000 znaków
Sous-Vide to warzywa pakowane próżniowo.

Sous-Vide to warzywa pakowane próżniowo.

Sous-vide po francusku oznacza „w próżni”, dzięki czemu zachowują swoje naturalne właściwości. Zastosowanie innowacyjnej technologii Sous-Vide sprawia, że do produkcji warzyw potrzebna jest minimalna ilość zalewy. Warzywa nie pozostają w długim kontakcie z wodą i w efekcie zachowują naturalne walory: smak, intensywny kolor, chrupiącą teksturę oraz wartości odżywcze. Ich jakość jest zbliżona do warzyw świeżych
Ładny kolor szpinaku!

Ładny kolor szpinaku!

Jeżeli chcesz żeby szpinak zachował intensywny zielony kolor, pamiętaj aby zbyt długo go nie podgrzewać/gotować . W przeciwnym razie warzywo straci swój kolor i zbrązowieje.
Intensywny smak warzyw!

Intensywny smak warzyw!

Aby zwiększyć intensywność smaku warzyw, przed pieczeniem polej je oliwą. Dzięki temu uchronisz je także przed utratą smaku i witamin.
Zielone warzywa nie stracą koloru

Zielone warzywa nie stracą koloru

podczas gotowania, jeśli dodasz do wody odrobinę cukru.
Ładny kolor brokułów!

Ładny kolor brokułów!

Brokuły będą miały ładniejszy kolor jeśli do gotujących się warzyw dodasz kilka kropel soku z cytryny.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt