Czy wiesz, że...?
1 2 3 4 5
Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Wątróbka to źródło łatwo przyswajalnego żelaza oraz witaminy B12.

Spożywanie w odpowiednich ilościach wątróbki, usprawnia funkcjonowanie mózgu i poprawia wzrok.
Komentarze
Wykorzystano 0 / 1000 znaków
Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają  sulforafan.

Brokuły oraz kiełki brokuła zawierają sulforafan.

Sulforafan to substancja zapobiegającą powstawaniu nowotworów oraz rozwoju komórek rakowych.
Liść laurowy dodany do ryżu…

Liść laurowy dodany do ryżu…

mąki, kasz, czy innych suchych produktów, zapobiega szkodnikom.
Płacz przy krojeniu cebuli!

Płacz przy krojeniu cebuli!

By powstrzymać płacz przy krojeniu cebuli, nóż którego używamy musi być bardzo dobrze naostrzony.
Aromatyczny kurczak!

Aromatyczny kurczak!

Aby nadać pieczonemu kurczakowi lepszy smak, przed wstawieniem go do piekarnika należy włożyć pod skórkę plasterki cytryny lub pomarańczy.
Dlaczego warto jeść kukurydzę?

Dlaczego warto jeść kukurydzę?

Kukurydza to kalorie bez ryzyka i energia na długi czas! Kukurydza ma niski indeks glikemiczny – 1 porcja 100 g zawiera tylko 80 kcal (334 kJ) tzn. dostarcza energię zużywaną przez ciało stopniowo. Cukry ze skrobi rozkładają się się powoli i dlatego energia jest dostarczana dla organizmu przez dłuższy czas. Dzięki dużej zawartości błonnika pokarmowego, kukurydza pomaga zgubić zbędne kilogramy. Kukurydza zawiera składniki ograniczające wchłanianie cholesterolu, dlatego możemy ją jeść na śniadanie, obiad i kolację.
1 2 3 4 5
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt