Polityka prywatności

Szanując prywatność wszystkich osób odwiedzających witrynę bonduelle-foodservice.pl i dbając o ich prawnie chronione interesy, BONDUELLE POLSKA S.A z siedzibą w Warszawie przy ulicy Puławskiej 303 (dalej zwana „Bonduelle”), będąc właścicielem wyżej opisanej witryny internetowej określa poniżej zasady gromadzenia i wykorzystywania informacji zebranych w serwisie bonduelle-foodservice.pl

Zasady poniżej opisane obowiązują w całym serwisie bonduelle-foodservice.pl (dalej zwanego „Serwisem”) i określają sposób przechowywania i przetwarzania danych osobowych.

Zakres zbieranych danych osobowych

Jeśli chcesz skorzystać z Serwisu zostaniesz poproszony o podanie danych osobowych pozwalających na identyfikację Twojej osoby. Podanie danych ma charakter dobrowolny i może zostać dokonane tylko przez osobę pełnoletnią. Prosimy o nie wysyłanie nam danych osobowych, które nie dotyczą osoby użytkownika,
a mogłyby zidentyfikować inną osobę. Przed udzieleniem nam jakichkolwiek informacji poprosimy Cię o udzielenie zgody na ich przetwarzanie oraz pouczymy Cię o Twoim prawie żądania zaprzestania przekazywania i przetwarzania udostępnionych danych osobowych, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. nr 133, poz. 883).

Prosimy o nie przesyłanie nam swoich danych, jeśli nie chcesz aby były przez nas wykorzystane.

Zakres danych zbieranych automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane zbierane automatycznie nie służą identyfikacji osoby korzystającej z serwisu, lecz gromadzeniu informacji technicznych oraz analizie zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej.
Wszelkie uzyskane o Tobie dane osobowe będą przechowywane i przetwarzane przez BONDUELLE POLSKA S.A. Informujemy także, iż w przypadkach wskazanych przez prawo, BONDUELLE POLSKA S.A ma obowiązek udostępnić dane osobowe o Tobie odpowiednim organom państwowym.

Sposób kontaktu z Tobą

Realizując powyżej wymienione cele BONDUELLE POLSKA S.A może się z Tobą kontaktować telefonicznie, wysyłać zarówno drogą tradycyjną jak i elektroniczną korespondencję, bezpłatne próbki i informacje, w tym handlowe. Nasz sposób kontaktów z Tobą zależy od zakresu informacji udzielonych przez Ciebie podczas rejestracji w serwisie bonduelle-foodservice.pl

Jeśli zapragniesz skontaktować się z nami skorzystaj z formularza kontaktowego na stronie serwisu bonduelle-foodservice.pl.

Zmiana danych

Chcąc zmienić dane udostępnione w serwisie bonduelle-foodservice.pl, zaloguj się do serwisu, a następnie wejdź do zakładki Strefa Profesjonalisty/Moje Dane/Ustawienia (http://www.bonduelle-foodservice.pl/strefa-profesjonalisty/moje-dane.html).

Pliki typu „cookie”

Nasza strona internetowa może wykorzystywać pliki typu „cookie” (ciasteczka), które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli, jaką stronę Ci wyświetlić. Pliki „Cookie” nie zawierają żadnych danych osobowych. Gdy będziesz oglądać jedną z naszych witryn internetowych, możemy umieszczać w Twoim komputerze pewne informacje. Takie informacje mogą mieć formę pliku „cookie” lub podobną i mogą być dla nas przydatne na wiele sposobów. Pliki typu „cookie” umożliwiają nam, na przykład, lepsze dostosowanie witryny internetowej do Twych indywidualnych zainteresowań i preferencji.

W większości przeglądarek internetowych możesz kasować pliki typu „cookie” z twardego dysku komputera, zablokować wszystkie przysyłane pliki typu „cookie” lub ustawić ostrzeżenie przed zapisaniem takiego pliku na dysku.

Aby dowiedzieć się więcej o takich funkcjach, odsyłamy do instrukcji obsługi lub ekranu pomocy Twojej przeglądarki internetowej.

Zabezpieczenie Twoich danych osobowych

Nasze bazy danych są odpowiednio zabezpieczone zgodnie z obowiązującymi przepisami przed wglądem osób trzecich w następujący sposób: wgląd do bazy danych stworzonej poprzez uzyskanie informacji poprzez serwis bonduelle-foodservice.pl mają jedynie specjalnie upoważnieni pracownicy BONDUELLE POLSKA S.A oraz specjalnie uprawnieni pracownicy obsługujący serwis bonduelle-foodservice.pl.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt poprzez formularz kontaktowy, który dostępny jest na stronie bonduelle-foodservice.pl.

Styczeń 2012 r.