Assiette z kalafiora

Składniki

Kalafior Minute®

550 g

Brunoise kalafior

150 g

Mleko kokosowe

200 ml

Bulion warzywny

200 ml

Cebula

100 g

Olej roślinny

30 ml

Tonka

1 g

Olej porowy

20 ml

Sól, pieprz

do smaku

Rodzynki

20 g

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

Kalafior Minute®

550 g

Brunoise kalafior

150 g

Mleko kokosowe

200 ml

Bulion warzywny

200 ml

Cebula

100 g

Olej roślinny

30 ml

Tonka

1 g

Olej porowy

20 ml

Sól, pieprz

do smaku

Rodzynki

20 g

Sposób przygotowania:

400 g Kalafiora MinuteⓇ pokroić w drobne części i usmażyć na oleju wraz z cebulą. Do podsmażonego kalafiora dodać bulion warzywny i dusić do miękkości. Poczekać do momentu aż bulion odparuje i kalafior będzie miękki, następnie dodać mleko kokosowe. Tonkę zetrzeć na małej tarce.

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować do konsystencji musu, doprawić solą i pieprzem. Kalafior Brunoise usmażyć na rozgrzanej patelni, do uzyskania złotego koloru, na koniec dodać rodzynki.

150 g Kalafiora MinuteⓇ rozdrobnić na małe różyczki, wrzucić na bardzo rozgrzana patelnię i lekko przypalić.

Sposób podania:

Mus z kalafiora nałożyć na talerz, na wierzchu ułożyć Kalafior Brunoise. Wierzch rozsypać prażonym kalafiorem i udekorować olejem porowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację