Batat lassi

Składniki

Puree z batatów 100% warzyw

300 g

Jogurt grecki

200 g

Puree z mango

100 g

Miód

2 łyżki

Kardamon

do smaku

Woda gazowana

100 ml

Świeża mięta

do dekoracji

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Puree z batatów 100% warzyw

300 g

Jogurt grecki

200 g

Puree z mango

100 g

Miód

2 łyżki

Kardamon

do smaku

Woda gazowana

100 ml

Świeża mięta

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Purée z batatów podgrzewać przez 2 minuty do temp. 70°C i pozostawić do ostygnięcia, a następnie zblendować razem z częścią jogurtu i purée z mango.

Dodać miód i kardamon według uznania. Na koniec wymieszać z wodą, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

Sposób podania:

Podawać schłodzone w szklanym naczyniu. Udekorować miętą. Aby uzyskać kilka warstw, nalewać gotowy napój na zmianę z jogurtem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację