Brukselka z suszonymi owocami

Składniki

Brukselka Minute®

1500 g

Śliwki suszone

100 g

Morele suszone

100 g

Migdały

50 g

Bulion drobiowy

250 g

Boczek lub kiełbasa

150 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Natka pietruszki

do smaku

Masło

100 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Brukselka Minute®

1500 g

Śliwki suszone

100 g

Morele suszone

100 g

Migdały

50 g

Bulion drobiowy

250 g

Boczek lub kiełbasa

150 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Natka pietruszki

do smaku

Masło

100 g

Sposób przygotowania:

Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle, następnie dodać suszone owoce i przyprawić solą i pieprzem.

Dodać brukselką (zamrożoną) i dobrze wymieszać z owocami i boczkiem.

Powoli dolewać bulion i gotować 15 minut.

Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki i migdałami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Brukselka Minute®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację