Bruschetta z prosciutto i jarmużem
przepis

Bruschetta z prosciutto i jarmużem

  • role:
  • Składnik dania
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje):
Bruschetta 4 szt
Prosciutto 400 g
Jarmuż Tysiąc Liści 300 g
Suszone pomidory 100 g
Ser scomoza lub inny ser wędzony 200 g
Rukola 150 g
Czosnek
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Pokroić w kostkę ser, a pomidory w julienne. Jarmuż skropić oliwą, dodać czosnek, sól i pieprz. Umyć rukolę. W piekarniku zgrillować bruschetty z niewielką ilością oliwy. Na bruschettach ułożyć plastry prosciutto, suszone pomidory, jarmuż i wędzony ser. Piec w 180°C przez 10 minut.

Podawać z rukolą i oliwą z oliwek.