Bruschetta z warzywami grillowanymi i fetą
przepis

Bruschetta z warzywami grillowanymi i fetą

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji):
Cukinia Grillowana 500 g
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki 250 g
Kromki chleba 10 szt.
Serek śmietankowy do smarowania 500 g
Oliwa z oliwek
Ser feta 200 g
Sól i pieprz
Sposób przygotowania:

Zamarynować oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem nierozmrożone plastry grillowanej cukinii. Rozmrożony duet z papryk wymieszać z serkiem do smarowania i zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Przygotować tosty, a następnie posmarować serkiem, posypać kawałkami sera feta. Kromki wstawić do pieca na 3 minuty (temp. 180°C). Na gotowych bruschettach rozłożyć zamarynowane wcześniej kawałki cukinii.