Bruschetta z warzywami grillowanymi
przepis

Bruschetta z warzywami grillowanymi

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 10 min):
Kromki chleba pełnoziarnistego o grubości ok. 1 cm 4 szt.
Mieszanka Warzyw Grillowanych Andaluzja 350 g
Kukurydza Grillowana – Połówki Kolby 4 szt.
Ser mozarella w kulkach 200 g
Rukola
Czosnek
Oliwa z oliwek extra virgin
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:

Chleb przypiec z obu stron w tosterze lub pod salamandrą przez kilka minut. Warzywa grillowane podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy, czosnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Sposób podania:

Warzywa ułożyć na kromce chleba, dodać ser mozarella przekrojony na pół i udekorować listkami rukoli. Skropić oliwą i podawać z grillowaną kukurydzą.