Burger z kurkami

Składniki

Kurki w zalewie

250 g

Tłuszcz do smażenia kurek

według uznania

Cebula

50 g

Czosnek

2 ząbki

Śmietanka kremówka

50 ml

Natka pietruszki

według uznania

Bułka

1 szt.

Sos majonezowy

według uznania

Sałata karbowana

według uznania

Cebula biała

kilka plastrów

Grillowany burger wołowy

1 szt.

Pomidor

1 plaster

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Kurki w zalewie

250 g

Tłuszcz do smażenia kurek

według uznania

Cebula

50 g

Czosnek

2 ząbki

Śmietanka kremówka

50 ml

Natka pietruszki

według uznania

Bułka

1 szt.

Sos majonezowy

według uznania

Sałata karbowana

według uznania

Cebula biała

kilka plastrów

Grillowany burger wołowy

1 szt.

Pomidor

1 plaster

Sposób przygotowania:

Farsz z kurek:

Odsączyć z zalewy 250 g kurek, podsmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu. Dodać 50 g cebuli pokrojonej w kostkę i 2 ząbki czosnku. Smażyć 5-7 minut. Wlać 50 ml śmietanki i zagotować. Ostudzić i dodać dużą ilość natki pietruszki.

Sposób podania:

Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć sałatę karbowaną, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję farszu kurkowego, plaster pomidora. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kurki w zalewie

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację