Chłodnik z buraków

Składniki

Buraczki tarte pakowane próżniowo

400 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

180 g

Gruszka

1 szt.

Chrzan tarty

1/2 łyżki

Polędwica wołowa

180 g

Jogurt naturalny

200 ml

Jajka

2 sztuki

Świeży szczypiorek

1/2 pęczka

Natka pietruszki

1/2 pęczka

Sok z dzikiej róży

do smaku

Miód

do smaku

Ocet balsamiczny

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Buraczki tarte pakowane próżniowo

400 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

180 g

Gruszka

1 szt.

Chrzan tarty

1/2 łyżki

Polędwica wołowa

180 g

Jogurt naturalny

200 ml

Jajka

2 sztuki

Świeży szczypiorek

1/2 pęczka

Natka pietruszki

1/2 pęczka

Sok z dzikiej róży

do smaku

Miód

do smaku

Ocet balsamiczny

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski, przyprawić i usmażyć, następnie odstawić do ostudzenia. Rozmrożoną paprykę pokroić w paski, dodać chrzan, odcedzone buraki, jogurt, pokrojoną gruszkę, sok z dzikiej róży, miód, ocet balsamiczny, pokrojone jajko ugotowane na twardo, posiekaną natkę i szczypiorek. Całość połączyć z usmażonym mięsem, wlać odpowiednią ilość zalewy z buraków. Doprawić do smaku i wymieszać. 

Sposób podania:

Podawać mocno schłodzone.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację