Ciasto cukiniowe z mlecznym lukrem
przepis

Ciasto cukiniowe z mlecznym lukrem

  • role:
  • Składnik dania
  • Przekąska
SKŁADNIKI (20 porcji, 40 min):
Duet Żółtej i Zielonej Cukinii MINUTE 250 g
Mąka 250 g
Proszek do pieczenia łyżeczka
Cynamon łyżeczka
Sól łyżeczka
Cukier brązowy 145 g
Cukier 150 g
Jajka 2 szt.
Wanilia 2 łyżeczki
Jogurt naturalny grecki 245 g
Sposób przygotowania:

Połączyć ze sobą suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W oddzielnej misce zmiksować posiekaną cukinię, cukier, cukier brązowy, jajka, wanilię i jogurt. Dodać suche składniki, nadal mieszając. Wyłożyć na blachę. Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Sposób przygotowania lukru: Zmiksować masło, cukier puder, serek, wanilię i mleko na gładką masę. Udekorować ostudzone ciasto.