Cremeux z batatów

Składniki

Bataty krojone

2000 g

Filet z dorsza

10 sztuk

Śmietana 30%

1000 ml

Persillade

50 g

Masło

50 g

Mąka pszenna

50 g

Parmezan tarty

50 g

Olej z pestek winogron

10 ml

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Bataty krojone

2000 g

Filet z dorsza

10 sztuk

Śmietana 30%

1000 ml

Persillade

50 g

Masło

50 g

Mąka pszenna

50 g

Parmezan tarty

50 g

Olej z pestek winogron

10 ml

Sposób przygotowania:

Bataty ugotować na parze przez 20 min. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku.

Crumble z parmezanu:
Masło – 50 g
Mąka pszenna- 50 g
Parmezan tarty – 50 g
Olej z pestek winogron- 10 ml
Składniki do crumble pokruszyć, połączyć ze sobą i piec w temp. 180°C przez 15 minut.

Sposób podania:

Crémeux układać warstwami, zaczynając od warstwy batatów. Wykończyć warstwą crumble z parmezanu. Podawać z pieczonym filetem z dorsza i odrobiną persillade.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację