Crumble migdałowy z karczochami i pieczarkami
przepis

Crumble migdałowy z karczochami i pieczarkami

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji):
Karczochy Krojone MINUTE 800 g
Pieczarki Krojone 1000 g
Mąka 250 g
Zmielone migdały 250 g
Szalotka 150 g
Wywar wołowy 100 ml
Posiekana natka pietruszki
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Podsmażyć na maśle pieczarki, dodać szalotkę oraz karczochy (bez wcześniejszego rozmrażania). Dodać wywar oraz posiekaną pietruszkę. Zredukować i doprawić do smaku. Zrumienione warzywa przełożyć do miseczek przeznaczonych do zapiekania w piekarniku. Na wierzch posypać przygotowanym migdałowym crumble. Wsadzić do pieca na 8 min temperaturze 200°C. Można podawać z kaczką lub jagnięciną. Na wierzch posypać posiekanymi migdałami.