Deser z Pepitek z cieciorki z mlekiem kokosowym i owocami

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

60 g

Mleko kokosowe

100 g

Śmietana 30%

50 ml

Laska wanilii

1 sztuka

Miód

5 ml

Borówka

10 g

Malina

10 g

Czerwona porzeczka

10 g

Mięta

do dekoracji

Mini bezy

do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

60 g

Mleko kokosowe

100 g

Śmietana 30%

50 ml

Laska wanilii

1 sztuka

Miód

5 ml

Borówka

10 g

Malina

10 g

Czerwona porzeczka

10 g

Mięta

do dekoracji

Mini bezy

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować w mleku kokosowym przez 20 minut. Do mleka dodać laskę wanilii, miód i śmietanę. Gotować do momentu zgęstnienia i wyparowania mleka.

Sposób podania:

Całe danie udekorować owocami, mini bezami i miętą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację