Dyniowe cappucino
przepis

Dyniowe cappucino

  • role:
  • Wyjątkowe okazje
SKŁADNIKI (10 porcji, 30 min):
Dynia w Kostkach 1 kg
Cebula w plastrach 0,1 kg
Oliwa z oliwek
Bulion drobiowy 1,5 l
Śmietana z mascarpone 0,3 kg
Masło 0,08 kg
Smażona cebula
Sól. pieprz, gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:

Cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek

Dodać dynię (zamrożoną), podsmażyć kilka minut, a następnie zalać bulionem drobiowym.

Gotować 30 minut i doprowadzić do wrzenia.

Zmiksować dokładnie blenderem do uzyskania aksamitnej konsystencji.

Doprawić do smaku, a następnie dodać masło pokrojone w kostkę i dokładnie wymieszać.

Śmietanę ubić.

Serwować w szklaneczce z dodatkiem bitej śmietany. Posypać smażoną cebulą.