Falafel z bobem i cieciorką

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

500 g

Bób Bardzo Drobny MINUTE®

500 g

Groszek zielony Minute®

150 g

Kolendra świeża

30 g

Świeża mięta

30 g

Czosnek

30 g

Zmielona kolendra

10 g

Śmietana

30 g

Białko z jajek

1

Sok z cytryny

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Pieprz cayenne

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

500 g

Bób Bardzo Drobny MINUTE®

500 g

Groszek zielony Minute®

150 g

Kolendra świeża

30 g

Świeża mięta

30 g

Czosnek

30 g

Zmielona kolendra

10 g

Śmietana

30 g

Białko z jajek

1

Sok z cytryny

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Pieprz cayenne

do smaku

Sposób przygotowania:

Widelcem rozgnieść cieciorkę. Grubo posiekać rozmrożony bób i groszek. Drobno posiekać czosnek, cebulę, kolendrę i miętę. Wymieszać razem składniki, dodać białko. Uformować falafele i usmażyć na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację