Francuski gulasz warzywny

Składniki

Brukselka Minute®

1 kg

Duet marchwi z pasternakiem

500 g

Biała fasola pakowana próżniowo

2 kg

Cebula

200 g

Czosnek

2 ząbki

Bulion warzywny

3,5 l

Goździki

5 sztuk

Masło

150 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

35 minut

Składniki

Brukselka Minute®

1 kg

Duet marchwi z pasternakiem

500 g

Biała fasola pakowana próżniowo

2 kg

Cebula

200 g

Czosnek

2 ząbki

Bulion warzywny

3,5 l

Goździki

5 sztuk

Masło

150 g

Sposób przygotowania:

Brukselkę przekroić na pół i przełożyć do dużego rondla, odstawić.

Duet marchewki i pasternaku podsmażyć na maśle.

Do rondla z wlać bulion warzywny, całą cebulę z powbijanymi goździkami i czosnek, gotować na wolnym ogniu ok 20 minut.

Następnie dodać białą fasolę i połówki brukselki, ponownie gotować ok. 15 minut.

Sposób podania:

Gdy warzywa będą już ugotowane, wyjąć cebulę, czosnek i podawać na ciepło.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Brukselka Minute®

Duet marchwi z pasternakiem

Biała fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację