Gaspacho, karczochy i langustyna
przepis

Gaspacho, karczochy i langustyna

  • role:
  • Kulinarna podróż
  • Perfekcyjne wykończenie
SKŁADNIKI (10 porcji):
Karczochy Krojone MINUTE 500 g
Pomidory Marmande 5 szt.
Ogórek 1 szt.
Czosnek 1 ząbek
Sok z jednej pomarańczy
Migdały 40 g
Langustyny bez pancerza 20 szt.
Siekana bazylia, mięta
Chleb tostowy 100 g
Winegret 30 ml
Oliwa z oliwek 5 ml
Tabasco
Sól
Sposób przygotowania:

Zmiksować pomidory, ogórka, czosnek, sok z pomarańczy, migdały, świeże zioła i chleb tostowy. Doprawić do smaku oliwą, winegret, solą i tabasco. Gotowe gaspacho przelać do miseczek i wstawić do lodówki. Na patelni na oliwie z oliwek zrumienić karczochy. Langustyny podsmażyć z każdej strony po 2-3 minuty. Przelać schłodzone gaspacho podawać na talerzu z ciepłymi karczochami i langustynami.