Gołąbki z Pepitek z sosem pomidorowym

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

80 g

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

80 g

Kapusta włoska

8 liści

Szpinak świeży

50 g

Ser feta

50 g

Suszone pomidory

50 g

Pomidory pelati

200 g

Oliwa z oliwek

30 ml

Cebula

40 g

Czosnek

3 g

Masło

20 g

Jajka przepiórcze

8 sztuk

Świeża bazylia

według uznania

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

80 g

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

80 g

Kapusta włoska

8 liści

Szpinak świeży

50 g

Ser feta

50 g

Suszone pomidory

50 g

Pomidory pelati

200 g

Oliwa z oliwek

30 ml

Cebula

40 g

Czosnek

3 g

Masło

20 g

Jajka przepiórcze

8 sztuk

Świeża bazylia

według uznania

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Liście kapusty sparzyć we wrzącej wodzie. Szpinak zblanszować i wymieszać z ugotowanymi Pepitkami. Składniki połączyć z serem feta, pomidorami suszonymi i czosnkiem.

Przygotowany farsz zawinąć w liście kapusty, podlać wywarem warzywnym i piec 30 min. w 180°C.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać pomidory pelati oraz bazylię i całość zmiksować, aby uzyskać konsystencję sosu. Jaja przepiórcze usmażyć.

Sposób podania:

Gołąbki polać sosem i podawać z sadzonym jajkiem przepiórczym.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację