Grillowane kolby kukurydzy
przepis

Grillowane kolby kukurydzy

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji):
Kukurydza Grillowana – Połówki Kolby 10 szt.
Świeży tymianek 10 g
Sól morska 1 łyżeczka
Miód 200 ml
Sos barbecue 100 ml
Śmietana 100 ml
Cebula 10 g
Sos miodowo-musztardowy 100 ml
Sos czosnkowy 100 ml
Posiekany szczypiorek 10 g
Sos salsa 100 ml
Sposób przygotowania:

Kolby kukurydzy zostawić do rozmrożenia. Świeży tymianek i sól morską wymieszać z miodem, a następnie zamarynować kukurydzę. Zamarynowaną kukurydzę podgrzać w piecu 7 minut w temperaturze 120°C i z parą 10%. Przygotowane kolby kukurydzy podawać z różnymi sosami.