Grillowany veggieburger
przepis

Grillowany veggieburger

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji):
Bułki hambrgerowe 10 szt.
Sałata masłowa 10 listków
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO 100 g
Świeża cebula 50 plasterków
Pomidor 50 plasterków
Jajka sadzone 10 szt.
Ser cheddar 10 plastrów
Ogórek konserwowy 20 plastrów
Buraczki Tarte PAKOWANE PRÓŻNIOWO 100 g
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki 20 szt.
Bakłażany Grillowane 10 szt.
Cukinia Grillowana 10 szt.
Sposób przygotowania:

Górną część bułki do hamburgera zgrillować z wewnętrznej strony i posmarować odrobiną majonezu. Następnie ułożyć warzywa w następującej kolejności: liść sałaty, 10 g marchewki, 5 plastrów cebuli, plaster pomidora. Ułożyć na tym jajko sadzone, plaster sera cheddar oraz dodać plasterki ogórka i 10 g tartych buraczków.

Wcześniej przygotować „stosik” złożony z warzyw grillowanych; Podgrzewać go przez 5 minut w temp. 160°C w piecu konwekcyjnym (10% pary), a następnie ciepłe warzywa grillowane ułożyć na buraczkach w burgerze. Serwować z górną częścią bułki położoną obok lub przytwierdzoną do reszty burgera przy pomocy wykałaczki.