Hummus z zielonych warzyw
przepis

Hummus z zielonych warzyw

SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Trio Zielonych Warzyw MINUTE 600 g
Awokado dojrzałe 1 szt.
Czosnek 2-3 ząbki
Sok z limonki 1/2 szt.
Papryka chili 1/2 szt.
Bagietka 12 kromek
Olej z awokado 3-5 łyżek
Natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Zmiksować trio zielonych warzyw, obrane awokado, czosnek, paprykę chilli, natkę pietruszki i olej awokado. Mus przetrzeć przez drobne sito i doprawić do smaku. Z kromek bagietki przygotować tosty. Przygotowanym musem posmarować bagietkę. Można podawać z wędzoną piersią kaczki lub krewetkami koktajlowymi.