Kasza kuskus z owocami morza, warzywami grillowanymi i bazyliowym pesto
przepis

Kasza kuskus z owocami morza, warzywami grillowanymi i bazyliowym pesto

  • role:
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Kasza kuskus 120 g
Małże 400 g
Krewetki 100 g
Kalmary 100 g
Mieszanka Warzyw Grillowanych Andaluzja 200 g
Oliwa z oliwek extra virgin 100 ml
Świeża bazylia 20 g
Tarty parmezan 10 g
Czosnek
Suszona papryczka chili
Szafran
Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania: Obrać krewetki i wyczyścić je, kalmary pokroić w plasterki. Wszystkie owoce morza podsmażyć z dodatkiem czosnku i pokruszonej papryczki chili. Gotować pod przykryciem i wyłączyć ogień w momencie, gdy muszle się otworzą. Ugotować kaszę kuskus w lekko osolonej wodzie. Połączyć kuskus z owocami morza, dodać szafran. Gdy odparuje reszta płynu, dodać grillowane warzywa. Sposób podania: Wyłożyć kaszę kuskus na talerz, udekorować bazylią i posypać parmezanem. Podawać z owocami morza na ciepło lub na zimno, według uznania.