Kasza perłowa z chrupiącymi warzywami i nutą mięty
przepis

Kasza perłowa z chrupiącymi warzywami i nutą mięty

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Mieszanka Warzyw Grillowanych Andaluzja 300 g
Kasza perłowa 300 g
Świeża mięta
Płatki sera pecorino
Oliwa z oliwek extra virgin
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zrumienić mieszankę warzyw grillowanych (bez uprzedniego rozmrażania) z dodatkiem soli i pieprzu. Po kilku minutach dodać kilka listków świeżej mięty i smażyć jeszcze ok. 5 minut. Kaszę również podsmażyć na oliwie z oliwek i połączyć z grillowanymi warzywami. Smażyć razem jeszcze 2 minuty. Sposób podania: Kaszę z warzywami ułożyć na środku talerza, posypać płatkami sera pecorino i udekorować listkami mięty.