Krem z cukinii

Składniki

Cukinia grillowana Service+

800 g

Szalotka

20 g

Rosół z kury

ilość według uznania, do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Ziemniaki

120 g

Czosnek

1-2 ząbki

Kolendra świeża

1 pęczek

Sos Tabasco

do smaku

Chleb tostowy

4 kromki

Ser pleśniowy

50 g (np. Saint-Agur)

Śmietana 18%

80 ml

Olej

do smażenia

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

Cukinia grillowana Service+

800 g

Szalotka

20 g

Rosół z kury

ilość według uznania, do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Ziemniaki

120 g

Czosnek

1-2 ząbki

Kolendra świeża

1 pęczek

Sos Tabasco

do smaku

Chleb tostowy

4 kromki

Ser pleśniowy

50 g (np. Saint-Agur)

Śmietana 18%

80 ml

Olej

do smażenia

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażyć posiekaną szalotkę, ziemniaki, czosnek oraz cukinię. Wlać rosół drobiowy i gotować do uzyskania odpowiedniej miękkości. Zmiksować, dodać posiekaną kolendrę, tabasco oraz śmietanę. Skorygować smak. 

Sposób podania:

Zupę podawać z tostami z serem pleśniowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Cukinia grillowana Service+

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację