Krem z rukoli i zielonego groszku
przepis

Krem z rukoli i zielonego groszku

SKŁADNIKI (4 porcje):
Groszek Zielony MINUTE 600 g
Rukola 500 g
Rosół z kury ok. 800 ml
Wędzony boczek 80 g
Cebula 60 g
Liść laurowy 1-2 szt.
Ser parmezan 60 g
Śmietana 50 ml
Serek ziołowy 50 g
Oliwa z oliwek do smażenia
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Boczek pokrojony w cienkie paski podsmażyć. Wyjąć i odłożyć na bok. W tym samym naczyniu podsmażyć pokrojoną cebulę, groszek oraz rukolę. Wlać rosół z dodatkiem liścia laurowego. Gotować do miękkości. Zdjąć z gazu, wyjąć liść laurowy i zmiksować. Śmietanę połączyć z serkiem i przygotować mus-piankę. Podawać z płatkami parmezanu, chrupiącym boczkiem i musem ze śmietany.