Krewetki cukiniowo-cytrynowe

Składniki

Brunoise duet cukinii

100 g

Krewetki

350 g

Kuskus

200 g

Imbir marynowany

50 g

Pomidorki koktajlowe

100 g

Kapusta pak choi

150 g

Limonka

2 szt

Szalotka

30 g

Czosnek

10 g

Oliwa z oliwek

100 ml

Kolendra

20 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Brunoise duet cukinii

100 g

Krewetki

350 g

Kuskus

200 g

Imbir marynowany

50 g

Pomidorki koktajlowe

100 g

Kapusta pak choi

150 g

Limonka

2 szt

Szalotka

30 g

Czosnek

10 g

Oliwa z oliwek

100 ml

Kolendra

20 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Do głębokiego naczynia wsypać kuskus, zalać wrzątkiem i posolić. Przykryć i odstawić do napęcznienia. Warzywa Brunoise zaparować w piecu lub gotować w osolonej wodzie około 4–5 min. Warzywa wymieszać z kuskusem i drobno posiekaną kolendrą.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojony czosnek oraz cebulę. Wszystko podsmażyć. Następnie dodać krewetki oraz drobno posiekany imbir.

Po usmażeniu krewetek na tej samej patelni krótko przesmażyć pomidory oraz kapustę pak choi i zgrillować limonki.

Sposób podania:

Na płaski talerz wyłożyć kuskus z warzywami, a na wierzchu ułożyć krewetki. Wszystko udekorować kapustą pak choi i pomidorami koktajlowymi oraz limonką.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację